Een van de beste stranden in Israël – Hof Dor Tantura

Blog Israel

Als u op zoek bent naar een echt geweldig strand in Israël en zelfs maar een paar dagen over hebt voor een stoeipartij in het noorden, moet u eens een bezoekje brengen aan Dor Beach (Hof Dor, vaak bekend als Hof Dor Tantura). Dor Beach, gelegen tussen de Middellandse Zee en de berg Carmel, is zeker een kanshebber voor een van de beste stranden van Israël.

Het ligt niet helemaal op de toeristische route, maar Dor Beach is echt niet te ver van de gebaande paden, aangezien het niet al te ver rijden is van Tel Aviv (tot 1 uur) of Haifa (20 minuten). Dor Beach ligt ook net naast een van de hoofdwegen in Israël (Weg 4, net na de afslag naar Zichron Yaakov, als je naar het noorden gaat), dus het is echt gemakkelijk te bereiken.

En als je eenmaal dat ritje hebt gemaakt, denk ik dat je blij zult zijn dat je het hebt gedaan. OK, het heeft niet alle faciliteiten van een strand in Tel Aviv, maar de zee is geweldig (wanneer is de Middellandse Zee nooit geweldig?), er is een eiland om te verkennen op slechts een korte waadafstand, er dobberen vissersboten in de beschutte baaien, en het vinden van een rustig plekje voor jou en je strandlaken is vrij gemakkelijk, zelfs in het hoogseizoen.

Het hoofdstrand zelf kost een paar shekels om er binnen te komen, maar als je er eenmaal bent, heb je toegang tot kilometers kustlijn. Ga naar links voor een meer afgelegen plek met winderige zandstranden en vissersboten of ga rechtdoor naar de zee of naar rechts voor een meer familie-georiënteerd strand, compleet met strandwacht.

Als je een dag of twee extra over hebt, kunnen we een verblijf in het Hof Dor Holiday Village ten zeerste aanbevelen, dat een verscheidenheid aan redelijk geprijsde accommodatiemogelijkheden biedt (18 huisjes, 45 betonnen iglo’s (zie de fotogalerij aan het eind van dit artikel, ze zijn in feite veel groter dan ze eruit zien), 10 vakantiehuisjes, 10 houten hutten en zelfs een kampeergedeelte waar je je eigen tent kunt opzetten). Mijn vrouw zweert bij deze plek, ze is er praktisch opgegroeid, dus wat kan je nog meer van een warme aanbeveling vragen?!

Serieus, dit is een geweldig strand om te bezoeken in Israël, je zult niet teleurgesteld worden. Laat me nog eens door die lijst van attracties lopen, alleen voor jullie strandkenners (alsjeblieft, stop met kwijlen): een privé, mooi, zandstrand, palmbomen, een eiland voor de kust, een vissershaven, een prachtige duiklocatie, oude ruïnes om te verkennen, restaurants, een kroeg…

Products You May Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *