Eilat – Israëls meest geliefde resort

Blog Israel

In het meest zuidelijke deel van Israël ligt de badplaats Eilat. Dit kleine stukje van de Israëlische kustlijn ligt ingeklemd tussen Taba in Egypte in het westen en Aqaba in Jordanië in het oosten. In zijn begindagen werd Eilat in 1959 officieel erkend als een stad met 6000 inwoners. 50 jaar later was het inwonertal gestegen tot 55.000 en stond het stevig op de toeristische kaart.

Vandaag de dag trekken bezoekers uit Israël en het buitenland naar Eilat, dat een ruim aanbod heeft aan hotels, winkelcentra, bars, cafés en restaurants. Het zal u niet verbazen dat er een groot aantal visrestaurants zijn, maar ook restaurants met Italiaanse, Amerikaanse, Braziliaanse, Japanse, Israëlische, Mexicaanse, Franse, Chinese, Thaise, Koreaanse en Libanese keuken.

Eilat heeft ook een belastingvrije status, dus voor Israëli’s is het een winkelparadijs omdat ze geen BTW hoeven te betalen, die momenteel 17% bedraagt. Het belangrijkste winkelcentrum in Eilat is de Mall Hayam niet ver van het strand en heeft een breed scala aan winkels.

s Avonds komt Eilat tot leven en de Isrotel Wow Latino show is een Latijns-Amerikaanse extravaganza. Wilde muziek, dansers en virtuozen zorgen voor een opwindende sfeer met artiesten die adembenemende routines uitvoeren. De show is geschikt voor het hele gezin en voor gasten van Isrotel Hotels gelden gereduceerde tarieven.

Eilat ligt ook op een trekroute voor miljoenen vogels, dus het is ook een fantastische bestemming voor vogelliefhebbers. Het landschap rond Eilat is adembenemend met woestijnbergen die aan weerszijden van de Syrische Afrikaanse Riftvallei oprijzen.

In het water is het onderwaterleven in Eilat ronduit spectaculair. Er is een rijke variëteit aan koraal, vissen en nog veel meer. Scubaduiken is populair bij bezoekers en voor wie geen duikbrevet heeft, zijn snorkelen en boottochten met glazen bodem andere goede opties om de onderwaterwereld te bekijken. Het Onderwater Observatorium brengt u 6 meter onder de zee, zodat u het onderwaterleven kunt bekijken alsof u in de oceaan bent.

Het Dolphin Reef is het thuis van een groep tuimelaars en bezoekers kunnen deze verbazingwekkende dieren in hun natuurlijke omgeving bekijken. De dolfijnen zijn vrij om te komen en te communiceren met duikers en snorkelaars die naar Dolphin Reef komen om hen te observeren. Voor degenen die niet in het water willen, zijn er drijvende pieren en observatiepunten beschikbaar.

Dus met dit alles en nog veel meer te bieden, is het gemakkelijk te zien waarom Eilat vakanties steeds populairder worden. Met hotels voor elk budget, belooft een vakantie in Eilat een echte “get away from it all” voor het hele gezin.

Products You May Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *