Fly Drive Individuele Rondreis Best of Both Worlds Jordanie en Israel

Rondreis israel

Fly Drive Individuele Rondreis Best of Both Worlds Jordanie en Israel

8 Dagen

Deze combinatie-reis voert u mee langs alles wat Israel en Jordanie zo bijzonder maakt. Hoewel de landen aan elkaar grenzen, zijn zij qua sfeer en cultuur zeer verschillend. Laat u betoveren door de magische wereld, welke zo uit het sprookje Duizend-en-een-Nacht lijkt te komen, in het prachtige Jordanie. En duik in de indrukwekkende geschiedenis van het unieke Israel. De combinatie van beide landen zal zonder twijfel een onuitwisbare indruk achterlaten.

Fly Drive o.b.v. Logies met ontbijt

Programma:

Dag 1: Amsterdam – Tel Aviv

U vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Tel Aviv. Vanaf het vliegveld wordt u naar uw hotel gebracht voor de eerste overnachting.

Dag 2: Tel Aviv – Amman, Jordanie ca, 216 km

Na het ontbijt rijdt u naar Caesarea. Hier brengt u een bezoek aan het Romeinse amfitheater, het Aquaduct en de Hippodroom. Vervolgens rijdt u door naar Nazareth, de plaats waar Jezus zou zijn opgegroeid. Bezoek de Basiliek van de Aankondiging, de Put van Maria en Josephs Werkplaats. Na het verlaten van Nazareth steekt u de landsgrens over naar Jordanie. Eenmaal in Jordanie aangekomen bezoekt u vandaag onder meer de Romeinse stad, Jerash, waar u ruines van verschillende tempels en stadspoorten, alsmede van het theater kunt bezichtigen. Deze ruines zijn allen nog in uitstekende conditie en absoluut de moeite van een bezoek waard. Na dit bezoek rijdt u door naar Amman, de hoofdstad van Jordanie, voor uw overnachting.

Dag 3: Amman – Petra ca, 230 km

Vandaag begint u, na uw ontbijt, met een panoramische toer van Amman, met onder meer een rit naar Mount Nebo, de plaats van waar Moses het beloofde land zag. Vervolgens rijdt u door naar een van de absolute hoogtepunten van uw reis: Petra. Overnachting in Petra.

Dag 4: Petra – Eliat ca, 135 km

U heeft, na het ontbijt, de hele dag de tijd om Petra met onder meer haar Rose City te ontdekken. Deze, gedeeltelijk uit rotsen gehakte, historische stad, is opgenomen in de UNESCO lijst van werelderfgoederen en werd, niet voor niets, verkozen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Petra werd gesticht omstreeks 538 v. Chr., als hoofdstad van het toenmalige koninkrijk Edom en werd pas in 1812 herontdekt. De stad was inmiddels niet meer dan een ruine. De prachtige monumenten zijn gelegen in een kloof, tussen de heuvels. Na uw bezoek aan Petra rijdt u door naar de badplaats Eilat voor uw overnachting.

Dag 5: Eliat – Jeruzalem ca, 320 km

Na het ontbijt rijdt u, via de Arava weg, in de richting van de Dode Zee. Hier heeft u de tijd om te genieten van de therapeutische werking van het water, welke door de hoge concentratie zout en mineralen een mens zonder moeite laat drijven. Van dit laagste punt ter wereld, de Dode Zee, vervolgt u de weg, via Massada, de indrukwekkende citadel, gebouwd op een hoge rots, en Ein Gedi, een prachtige oase in de woestijn, naar Jeruzalem. Overnachting in Jeruzalem.

Dag 6: Jeruzalem en omgeving

In de ochtend, na het ontbijt, begint u aan uw onvergetelijke tour van Jeruzalem. U begint met een rit naar de Olijfberg, waar u zult genieten van de schitterende uitzichten over de oude stad van Jeruzalem. Bezoek onder meer de Kerk van alle Naties, het Hof van Gethsemane, de muren van de Oude Stad en wandel langs de Via Dolorosa, de weg die Jezus wandelde toen Hij gekruisigd werd. Na uw bezoek aan de Olijfberg reist u door naar de Tempelberg, waar u onder meer de Rotskoepel en de El Aqsa moskee bezoekt. Natuurlijk staat hier ook de heiligste plek voor de Joden; de Joodse Tempel, met aan de westkant de Klaagmuur.Wederom overnacht u in Jeruzalem.

Dag 7 : Jeruzalem en omgeving

Na uw ontbijt begint uw tocht vandaag in de Nieuwe Stad van Jeruzalem. U rijdt langs de Knesset, het Israelische Parlement, bezoekt het Israel Museum en rijdt langs het verblijf van de Minister President van Israel. Tevens brengt u een bezoek aan Yad Vashem, het indrukwekkende monument, opgericht ter ere van de slachtoffers van de Holocaust. U vervolgt uw tour met een bezoek aan de berg Zion, waar u de zaal van het Laatste Avondmaal en de traditionele tombe van Koning David bezoekt. Laatste overnachting in Jeruzalem.

Dag 8 : Tel Aviv – Amsterdam

Ontbijt in het hotel, vervolgens transfer naar het vliegveld van Tel Aviv, vanwaar uw vlucht naar Amsterdam vertrekt.

Dag tot dag in het kort

Dag 1: Amsterdam – Tel Aviv
Dag 2: Tel Aviv – Amman, Jordanie ca, 216 km
Dag 3: Amman – Petra ca, 230 km
Dag 4: Petra – Eliat ca, 135 km
Dag 5: Eliat – Jeruzalem ca, 320 km
Dag 6: Jeruzalem en omgeving
Dag 7 : Jeruzalem en omgeving
Dag 8 : Tel Aviv – Amsterdam

 

Locatie

Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Inclusief

 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen in 4-sterren hotels o.b.v. logies met ontbijt
 • Verzorging naar aanleiding van programma
 • Huurauto, categorie small

Exclusief

 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-

Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Overige Informatie
Hotelovernachtingen:

 • 1 Nacht verblijf in 4* hotel in Tel Aviv
 • 1 Nacht verblijf in 4* hotel in Amman
 • 1 Nacht verblijf in 4* hotel in Petra
 • 1 Nacht verblijf in 4* hotel in Eilat
 • 3 Nachten verblijf in 4* hotel in Jeruzalem


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Products You May Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *